Bloemen in het Frans Halsmuseum voorjaar 2015

29

Mrt 2015

Dit voorjaar slaat de ‘bloemengekte’ toe in het Frans Hals Museum. Van 20 maart tot en met 17 mei zijn de zalen en gangen van het museum versierd met verse bloemboeketten en andere bloemsierkunst in speciaal ontworpen bloemenvazen en passende antieke potten. Naast deze bloemenpracht ligt de focus in de presentatie op bloemen in de Gouden Eeuw. De bezoeker kan, naast prachtige bloemstillevens, een authentiek Tulpenboek bewonderen met werk van de beroemde schilder Judith Leyster. Aan de hand van enkele schilderijen en prenten wordt het verhaal verteld van de 17e eeuwse bloemengekte: de ‘tulpomania’, de waanzinnig gestegen vraag naar tulpenbollen, waardoor de bol zijn gewicht letterlijk in goud waard werd.

Het hele jaar door zijn er in het Frans Hals Museum bloemen te vinden op schilderijen, tegeltjes, behang en andere kunstvoorwerpen, maar in deze tijd van het jaar zijn ze er ook in het echt! De vrijwilligers van de Vrienden van het museum fleuren het museum op met tulpen, narcissen, hyacinten en andere voorjaarsbloemen. Zij gebruiken hiervoor diverse vazen uit de collectie van kunstenaars als Bernard Heesen, Jan van de Vaart, Piet Hein Eek en Bert Frijns.

Geopend: ‘Bloemengekte’ in het Frans Hals Museum met prachtige boeketten in de museumzalen en een kleine presentatie over de tulpengekte in de 17e eeuw. T/m 17 mei genieten!

                                                                                        foto van Frans Hals Museum.
   foto van Frans Hals Museum.