Redactioneel stukje lokale media

10

Jan 2014

Foto voor Het Laatste Hoofdstuk

Met gevoel voor mensen en bloemen

Dit jaar is Marie-Fleurie Bloemenatelier in Heemstede gestart. Eigenaresse  is Maria van Niel. Zij is opgegroeid in de Bollenstreek en het is  dus niet verwonderlijk  dat zij van jongs af aan affiniteit met bloemen heeft gehad. De schoonheid  van bloemen is het uitgangspunt van alle bloemenarrangementen.

Na dienstverlenende functies in de luchtvaart en de zorg, was de tijd rijp om haar andere passie, die voor bloemen , professioneel te gaan ontwikkelen. Na een erkende vakopleiding mag zij zich bloemenarrangeur noemen.

Als kunsthistorica  kan zij begrippen als harmonie, stijlenleer, verhoudingen  toepassen in haar bloemcreaties. Met  oog voor detail komt de liefelijkheid  van iedere bloem tot zijn recht. Stijlvol, eigentijds en kwaliteit  zijn kernbegrippen. Ook de symbolische waarde van bloemen spelen een rol.

Natuurlijk kunt u voor al uw  bloemenwensen terecht bij Marie-Fleurie Bloemenatelier. Haar specialisme is het vervaardigen van  rouwbloemwerk en symphatiebloemstukken. Levenservaring en inlevingsvermogen maken verschil  als je in een emotioneel verdrietige periode, met elkaar in contact komt.  Maria van Niel neemt de tijd om, desgewenst bij u thuis,  om met behulp van inspiratieboeken  samen tot een persoonlijke invulling van de bloemenwensen te komen.

Ook bestaat de mogelijkheid om in het atelier, als familie van de overledene,  samen  een prachtig bloemstuk te maken. Alle gewenste materialen zijn  aanwezig om onder deskundige leiding, verwerkt te worden.   Soms is dit voor mensen  een mooie manier om iets te kunnen doen voor de overledene. Concreet bezig zijn, in een warme sfeer,  wordt als troostrijk ervaren en helpt  een stukje op weg in de rouwverwerking.

Maria van Niel: “Ik ervaar het steeds weer als heel bijzonder, dat ondanks de droevige omstandigheden, mensen blij zijn dat ze hun gevoel kunnen uiten met bloemen. Door rekening te houden met persoonlijke voorkeuren van de overledene en de naasten wordt het altijd een bijzondere creatie. Met tijd en  aandacht voor de nabestaanden; zij moeten immers verder. ”